Tränare klara för herrlaget 2018

2017-11-13 17:55
(2017-11-13 – TreketSportNews) Trekantens IF går tillbaka till rötterna när herrlagets tränartrio inför 2018 presenterades. Lagets huvudtränare blir Alexander Johansson, stöttad av Viktor Bobin och Calle Winsth.
  • Uppdaterad: 2017-11-13 17:58

Medelåndern på denna trojka är snäppet över 20, men trots ringa ålder är det långt ifrån några gröngölingar. Alexander har varit assisterande tränare i TIF under flera år - med bl.a ansvar för B-laget - och kliver nu in i rollen som huvudtränare. Viktor är sannolikt en av de bäst skolade tränarna som föreningen haft, med bl.a. erfarenhet från föreningens ungdomslag och en pågående idrotts och ledarskapsutbildning på universitet. Calle har gedigen erfarenhet som spelare med tydliga tränarambitioner!  Tillsammans har man representerat Trekantens IF i nästan 40 år – det är tydligt att hjärtat klappar för TIF.

TreketSportNews droppar in på en träning – med tanken  att ta pulsen på tränarna och känna av vibbarna i laget. Vi möts av en blandning av äldre väl- och ökända spelare, men också ett antal av föreningens unga förmågor som precis vuxit ur juniorlagen. Spelet är snabbt och de yngre visar ingen som helst respekt för de rutinerade gamlingarna. En tvåfotsdribbling eller en cykelfint, och det gamla träbenet är hopplöst efter. Massor av skämtsam & positiv stämning med goa kommentarer och gliringar – precis som det ska vara.

TIF’s vice ordförande, Niklas Richardsson, dyker upp på träningen och menar att satsningen på föreningens ungdomar - och att ge dom möjlighet att växa in i seniorspelande när tiden är mogen - har  varit föreningens ambition under många år. Med valet av tränare känner vi att detta blir extra tydligt, och samtidigt väldigt spännande eftersom det visar att föreningen inte bara fostrar duktiga spelare och domare,  utan också tränare. Representanter från lagets spelarråd - med Andreas, Felix och Emil i spetsen – har också varit mycket positiva till den tränarlösning som nu är spikad.

På träningen fanns Viktor och Calle på plats, och vi lyckades stjäla några minuter av deras tid. Bägge var helt överens om att valet att tacka ja till tränaruppdraget var enkelt.  Calle har haft ett skadedrabbat år som spelare, och kände att tränarerbjudandet kom perfekt. Börjar man dessutom bli äldst i laget och fortfarande inte fått kontrakt i CL kanske man skulle prova något nytt – skämtar Calle med glimten i ögat. Viktor menar att som tränade får man möjligheten att utveckla ett lag och ett gott kompisgäng, samtidigt som man utvecklas själv. Den sportsliga ribban för laget lägger Viktor högt – Vi ska slåss i toppen, säger han oblygt! Man får intrycket av att laget ska bygga vidare på ett gammalt vinnande koncept, där man vårdar arvet från Tommy Berg och blandar upp med lite nytt. Tränaridolen tycks annars vara Jürgen Klopp, så spelsystem a’la Dortmund eller Liverpool kanske också finns i bakfickan. Stommen i laget finns kvar från tidigare år. Flera tunga namn redan skrivit på och det blev nästan kö till att signera spelarkontrakt efter träningen. Med personliga kontakter kanske kan vi locka tillbaka några utflugla också. Vi räknar iallafall med ett 30-tal spelare till sässongen 2018 säger Viktor.

Både Calle och Viktor betonar vikten av att satsa på egna ungdomar. De är föreningens viktigaste spelare menar Calle. Och framtiden på denna front ser onekligen ljus ut, med mycket ungdomar som de kommande åren kommer knacka på dörren för spel i föreningens representationslag.

TreketSportNews och skribent Dan Druff önskar laget lycka till inför 2018

Skribent: Dan Druff