Nyheter från DF

Dubbelt småländskt i Damallsvenskan 2018! Stort grattis till både Växjö DFF och IFK Kalmar som kom etta respektive tvåa i Elitettan.

SVT Sport-profilen Chris Härenstam och HV71:s barn- och ungdomsansvarige Christoffer Davidsson berättar under föreläsningen om sin syn på barn- och ungdomsidrott och vad de gjort i sina respektive idrottsföreningar. (OBS! Ändrad plats!)

Distriktsidrottsmötet med gemensam årsstämma för Smålands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland genomförs den 9/4 2018 kl.18.30 på Elite Park Hotel & Växjö Konserthus i Växjö.

De flesta företag och en del föreningar ska anmäla verklig huvudman till Bolagsverket senast den 1 februari 2018. Det gäller inte idrottsföreningar som inte har någon verklig huvudman.

Smålands Fotbollförbund lanserar en kul idé - "Fotboll Fitness", spontanfotboll med fokus på fotboll som träningsform i kombination med glädje och gemenskap. Under hösten testar man i Jönköping, Växjö och Ljungby.

Abdesslam Chabi (boxning, Växjö), Anna Wessman (spjut, Växjö) och Rebecka Bellander (rullstolstennis, Oskarshamn) är de tre småländska idrottarna som får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018.

Den oberoende affärstidningen Sport & Affärer listar sedan 10 år tillbaka Sveriges främsta idrottskommuner. 2017 toppar Växjö listan!

Unga ledare i fokus

(2017-10-02 11:00)
Smålandsidrotten satsar på att stödja Unga ledare (16-25 år) i idrottsföreningar runt om i Småland. Ungt ledarskap är en viktig del av svensk idrott!

Den nedåtgående trend man har kunnat se på antal deltagande barn och unga i föreningarnas idrottsaktiviteter har nu vänt. Under 2016 har fler aktiviteter inom det statliga lokala aktivitetsstödet (LOK-stödet) rapporterats in än tidigare.

Hälften av Sveriges kommuner upplever att idrottsföreningar i den egna kommunen tvingas tacka nej till barn och ungdomar som vill idrotta på grund av kommunens tillgång på idrottsytor, det visar Riksidrottsförbundets årliga kommunundersökning.

Vill er förening/ert förbund ha mer tid till idrott och att utveckla er verksamhet? Idrottsservice Småland AB hjälper er förening/ert förbund med ekonomisk administration.

Den 2-11 oktober är Jönköping arrangörsstad för första omgången av kvalet till P19-EM i fotboll. Förutom Sverige deltar även Italien, Moldavien och Estland i kvalet.

Varje år delar Folksam ut stipendier till ungdomar som får chansen att utvecklas som idrottsledare. Ledarcamp är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att fortsätta utvecklas inom idrotten.

Johans Kök

Smart Logo