Corona - Uppdatering 23/6

24 JUN 2020 17:20
  • Skapad: 24 JUN 2020 17:20

Coronapandemins förlopp gör att Folkhälsomyndigheten och med det Svenska fotbollsförbundets rekommendationer förändras. Det som gäller just nu, och som vi planerar utifrån är följande rekommendationer som det Svenska Fotbollsförbundet publicerat den 8 juni: ”Svenska Fotbollförbundet har idag uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronaepidemin. I och med att Regeringen och Folkhälsomyndigheten har möjliggjort resor under sommaren - givet att du är frisk och följer rekommendationerna - så kan all svensk fotboll tävlingsverksamhet spelas från och med 14 juni. Faran är dock långt ifrån över, behovet av att med olika åtgärder minska risken för smittspridning kvarstår i allra högsta grad.”

Träningsverksamhet

Sedvanlig fotbollsträningsverksamhet bör tills vidare kunna genomföras som planerat och i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott, som innebär bl.a. följande:

• Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta.

• Aktiviteterna kan behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning.

• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

• Aktivitet utomhus uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.

• Minska moment med närkontakt, gör andra övningar istället.

• Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter aktiviteter.

• Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.

• Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien

Matcher För herrseniorerna i vår förening och damseniorerna i Trekanten/Smedby drar serierna igång med start 14:e juni. Serierna kommer att spelas som enkelserie dvs man möter de övriga lagen bara en gång antingen hemma eller borta och man kommer att följa höstomgångens spelschema.

Alla ungdomsserier 10-16 år spelas som planerat från slutet av april. För de serier där resultat räknas, dvs för 13-16 år, kommer bara resultaten för höstens matcher att räknas och redovisas. Vårens matcher kan spelas enligt tidigare planer, men då som träningsmatcher så länge man följer myndigheternas råd och riktlinjer.

Föreningen uppmanar intresserad publik att inte närvara vid matcher och träningar eftersom förbudet om mer än 50 personer vid offentliga tillställningar fortsatt gäller. Därför kommer kiosk och inträde inte vara öppet vid hemmamatcher varken vad gäller ungdoms eller seniormatcher.

Detta gäller så länge det inte kommer nya beslut och förhållningsregler från folkhälsomyndighet och regering.

Trekanten 2020-06-23

Styrelsen för Trekantens IF